NESNELERIN INTERNETI NO FURTHER A MYSTERY

nesnelerin interneti No Further a Mystery

nesnelerin interneti No Further a Mystery

Blog Article

Enerji sektöründe IoT'nin sağlayabileceği yenilikler, enerji üretimi ve dağıtımında verimli ve sürdürülebilir bir yaklaşım sunmaktadır. Akıllı şebekeler ve enerji depolama sistemleri, geleceğin enerji yönetiminde önemli bir rol oynayacaktır.

Su ve gaz tüketiminin ve atıkların yönetilmesi için kullanılan IoT cihazları ve uygulamaları.

Eğitimi sırasında Örgütsel Davranış ve Yönetim Kuramlarına ilişkin projeler ve anket çalışmaları yapmıştır.

Ekolojik dengenin korunması ve çevresel bilinç oluşturabilmek için geliştirilen IoT sensörler ve sistemler.

İnternet kavramı insan hayatına girdiği günden bu yana kabul görmüştür ancak yaşanan teknolojik gelişmeler ile Web IoT kavramı olarak karşımıza çıkmıştır. Özellikle son yıllarda popülerliği artan ve seçkin araştırmacılar tarafından tercih edilen IoT; nesnelerin internete bağlanması ile yönetilmesi, kontrol edilmesi, veri aktarımı yapması gibi temel fonksiyonlara sahiptir. Ancak IoT’nin farklı alanlara uygulanması günden güne beklentiyi artırmıştır.

Her şeyin ve herkesin dijital olarak bağlantılı olduğu bir dünya website hayal edin. Nesnelerin İnterneti olarak bilinen oluşum, işletmeler, hükümetler ve tüketiciler için sayısız fileırsat ve yetkinlik sunacak.

Yapılan araştırmalara göre 2020 yılında 26-fifty milyar cihaz internete bağlı olacaktır. Nesnelerin interneti örnekleri, gruplarla sınırlı değildir. Ancak etki alanı bakımından bireysel, sanayi, çevre veya concludeüstriyel olarak kapsamaktadır.

Nesnelerin interneti ailesine dahil olan cihazların birbirleri ile haberleşmelerini sağlayan çeşitli teknolojiler ve protokoller mevcuttur. Bu protokollerden yaygın olanları ssh ve Net protokolleridir.

Sağlık alanında IoT, hastanelerde kullanılan tıbbi cihazların, veri takibi ve analizine katkı sağlamakta ve hastaların durumlarına göre kişiselleştirilmiş tedavi süreçlerini enhance etmekte kullanılabilir.

Buna yönelik uygulamalar ise bağlantı ağları, veri işleme sistemleri ve nesnelerin birbirleriyle bir bütünlük oluşturmasıyla işlevsel hale gelir.Düşünebilen ve karar verebilen analitik özelliklere sahiptir.

IoT uygulamaları sayesinde, algılayıcıları bulunan sensörler aracılığıyla kablosuz bir şekilde çevremizdeki alanlara ilişkin gözlem yapabilmek ve bilgi toplamak mümkün hale gelmiştir.

Amerika ve Avrupa’da pazar bulamamış olsa da Sony’nin FeliCa isimli çipi, ulaşım ve benzeri alanlarda temassız kartlarda Uzak Doğu’da yoğun bir kullanıma sahiptir.

Sonuç olarak, IoT'nin küresel ekonomi ve iş dünyasına etkilerini, çok çeşitli sektörlerde somut örneklerle görebilmek mümkündür.

İki elektronik cihazı, genellikle birkaç inçten fazla olmayacak şekilde yakınlaştırarak birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan bir teknolojidir. NFC, genellikle temassız banka ve kredi kartlarıyla ödeme yapmak veya cihazlar arasında dosya paylaşmak için kullanılır.

Report this page